Santoku knive

Santoku kniven er en japansk inspireret kniv med et meget bredt blad. Santoku kniven anvendes primært til at snitte grøntsager med og er meget nem at arbejde med. Santoku knivene kommer i to størrelser med bladlængder på 12 cm. og 21 cm. Stålet er smedet stål i høj kvalitet. Saladini er meget selektive i deres valg af stål og bruger primært kun højkvalitets hærdet rustfrit stål med et højt eller 100% kulstofindhold. Dette gør at kniven er meget skarp og holder sig skarp længere end mange andre knive på markedet.

Skaftet på Saladini knivene er lavet af et helt stykke materiale og ikke fastgjort af nitter. Dette sikrer, at snavs og vand ikke kan trænge ind i håndtaget og nedbryde det. Her på siden er der billeder af knive i oliventræ, okse og bøffelhorn, men vi laver også knive med håndtag i resin, eg, buksbom, wengé, ibenholt og andre træsorter.

Det er vigtigt, at en santoku kniv har en ordentlig balance. Knivene fra Saladini har en god balance, hvilket gør, at de er gode at holde ved og dermed arbejde med i længere tid.

Vi anbefaler at man anskaffer sig et strygestål og bruger det flittigt. En knivsæg består af en masse småbitte ”tænder”. De skal helst pege i den samme retning, for at kniven skærer ordentligt. Derfor har man brug for et strygestål til at rette dem op. Jo mindre de stritter, desto mindre chance er der for, at de knækker. Så jo mere du stryger din kniv, desto mindre slider du på den og jo længere holder den. Hvis din santokukniv først er blevet sløv skal den slibes hos en professionel skærsliber, medmindre du selv har udstyret til at slibe din kniv op igen.

Santoku knivene tåler ikke maskinopvask og vi anbefaler, at du opbevarer dem i en knivblok eller på en knivholder på væggen.

Flere dygtige kokke som f.eks Adam Price og Claus Holm bruger kokkeknive fra Saladini.

På vores side finder du både strygestål, knivblokke og knivholdere.