Kurv 0

Saladini i Danmark

Scarperia er en gammel middelalderlandsby, som er grundlagt af Den Florentinske Republik i 1306. Byen har i århundreder været kendt som “knivbyen” og er takket være dette gamle kunsthåndværk blevet berømt verden over.

Oprindelsen til denne tradition går helt tilbage til det 15. århundrede, da den første “Mester i Knive” udgav “Statuti” (vedtægter) for at beskytte og organisere processen med at bearbejde knive samt salg af disse. Coltelleria Saladini knivfabrik blev grundlagt med baggrund i denne tradition og kultur.

En kultur som også i dag kommer til udtryk i de eksklusive smedede knive, i valget af fine materialer og i opmærksomhed og omsorg for detaljer. Saladini søger til stadighed fornyelse og har gennem produktudvikling gjort det muligt at udvikle sig med øje for fremtiden, men uden at glemme mesterhåndværkets sande værdier. Faktisk har de fremgangsmåder, der er gået i arv ved tradition, kombineret med passion og fordumsfrihed over for kravene til markedet i dag, gjort det muligt for Saladini at udvide sin produktion til et bredere sortiment.

Søren Skydt-Nielsen flankeret af de 2 direktører fra Saladini - Giacomo og Leonardo Saladini

Søren Skydt-Nielsen flankeret af de 2 direktører fra Saladini – Giacomo Cecchi og Leonardo Saladini

Den traditionelle knivserie rummer et stort udvalg af bord- og køkkenknive og tilbehør til bordet fra spisebestik til flaskeåbnere og cigarklippere.

Knivfabrikanterne fra Saladini har en lang historie i Scarperia, der går helt tilbage til 1841.

15 år gammel kom Leonardo Saladini i 1984 i lære som knivfabrikant i sin onkel Marcello Azzinis firma. Gennem årene lærte han håndværkets metoder og hemmeligheder at kende, og i 1995 følte han, at tiden var inde til at starte for sig selv. Han åbnede sit eget værksted med drømmen om at kunne skabe en eksklusiv og kundetilpasset knivserie. I 1997 åbnede han Saladini Knivfabrikanter, i sit værksted på via Solferino, en gammel tratitionsrig knivgade. Gennem kreativitet og nytænkning fik Leonardo efterhånden firmavaremærket til at vokse. Han er nu ansvarlig for det kommercielle område.

I 2002 kom Giacomo Cecchi, født i 1974, ind i Saladini. I løbet af sine arkitektstudier i design fra 1996 til 1998 deltog han i to kurser, “maestro coltellinaio” (mester i knivfremstilling) og “lavorazione artistica del metallo” (kunstnerisk metalforarbejdning). Håndværksspecialisterne, som underviste Giacomo, var Marcello Azzini og Renzo Berti, to sande mestre i knivfremstilling. Med venskabet med Leonardo Saladini opstod det samarbejde, som ses i dag, hvor knivserien er overdraget til Giacomos kreativitet, idet han designer og skaber de nye modeller.

Jeg er vildt begejstret for knivene – de er simpelthen så smukke
Stella Jacobsen