Kurv 0

Saladini Foldeknive

Foldeknivene findes i et hav af designs. Fælles for alle knivene er det høje håndværksmæssige niveau der kendetegner alle produkter fra Saladini. Selv den kræsne samler kan finde en spændende foldekniv fra Saladini.

Kontakt os for information om andre materialer end oliventræ, okse eller bøffelhorn.

Mere information om foldeknivene efter produktbillederne.

Saladini Foldeknive

Specialknive, lommeknive, jagtknive, brevåbnere, svampeknive, steakknive med indgravering ….
udvalget er stort og knivene er fantastisk flotte. Valget af stål sker meget omhyggeligt.
Der anvendes hovedsageligt rustfrit stål med et højt indhold af kulstof.

Forarbejdningen af stålet opdeles grundlæggende i to metoder: Udvalsede blade og smedede blade. Udvalsede blade bruges til springknive og cigarskærere og til en serie af middagsknivene. Disse blade laves ud af stålplader, hvis tykkelse allerede er konstrueret hertil. Så snart bladene er blevet skærpede og tilrettede gennemgår de hærdnings- og genopvarmningsbehandlinger, som alt efter sammensætningen af stål bestemmer den rette grad af hårdhed for et perfekt snit.
Smedede knive derimod gennemgår en mere kompleks behandling og med en endnu højere kvalitet end den forrige; i Saladinis produktion bruges de til middags- og køkkenknive, nogle gange på kundernes anmodning også til gruppen af specialknive, hvor smedning kræver manuel dygtighed af hammer og ambolt.
Under smedningsprocessen sammenpresses stålet, hvorved det opnår den nødvendige hårdhed og spændstighed. Alle specialknivene er designet til bestemte formål og har hver deres historie. Læs den enkelte knivs historie her på siden. Knivene laves i kohorn, oksehorn eller det smukke oliventræ.TIP – brug en af de smukke foldeknive til at skære frugt og hav den liggende ved din frugtskål.

Kun foldeknive med knivblad på max. 7 cm – der ikke kan låses må bæres i det offentlige rum, større knive må KUN transporteres direkte fra hjem til brugssted.
Specialknivene tåler ikke maskinopvask.

Foldeknive_web2
Foldeknive_web4
Foldeknive_web1
Foldeknive_web3