Brødknive

Brødkniven fra Saladini har meget skarpe savtakker. Denne type klinge gør det nemt for kniven at skære igennem en hård skorpe på et brød uden at rive eller mase den bløde krumme i brødet. Brødknivene kommer i to størrelser med bladlængder på 16 cm. og 23,5 cm. Den mindste af brødknivene har vi designet sammen med Leonardo Saladini. “The Danish Breadknife” har en god længde til rundstykker, boller etc. …. og så falder den ikke ud af brødkurven.

Stålet er smedet stål i høj kvalitet. Saladini er meget selektive i deres valg af stål og bruger primært kun højkvalitets hærdet rustfrit stål med et højt eller 100% kulstofindhold. Dette gør at kniven er meget skarp og holder sig skarp længere end mange andre knive på markedet.

Skaftet på Saladini knivene er lavet af et helt stykke materiale og ikke fastgjort af nitter. Dette sikrer, at snavs og vand ikke kan trænge ind i håndtaget og nedbryde det. Her på siden er der billeder af knive i oliventræ, okse og bøffelhorn, men vi laver også knive med håndtag i resin, eg, buksbom, wengé, ibenholt og andre træsorter.

Brødknivene tåler ikke maskinopvask og vi anbefaler, at du opbevarer dem i en knivblok eller på en knivholder på væggen.

Flere dygtige kokke som f.eks Adam Price og Claus Holm bruger brødknivene fra Saladini og de er også at finde på restauranter som CanBlau, Ti Trin Ned og Hereford Beefstouw.

På vores side finder du både knivblokke og knivholdere.